• Publicerat 20 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jake DotchinFoto: IBL Bildbyrå

Det kom som en chock att Tampa Bay bröt Jake Dotchins kontrakt. Anledningen skulle vara att backen blivit överviktig över sommaren. Nu har Bob McKenzie berättat hur många kilo det rörde sig om.

Häromdagen kom det oväntade beskedet att Jake Dotchin sätts upp på waivers av Tampa, för att kontraktet sedan ska brytas. Det sades då att det berodde på att Dotchin kommit tillbaka ordentligt överviktig, och helt enkelt var för dåligt tränad för att kunna förbereda sig på säsongen.

Nu har TSN:s Bob McKenzie kommenterat situationen. Och situationen han beskriver tyder på att Dotchin verkligen haft en onyttig sommar.
– Jag vet att det har cirkulerat uppgifter om att hans fettprocent var så hög som 25 procent. Jag vet inte om de siffrorna stämmer. Det jag däremot tror stämmer är att han låg mellan 13 och 16 kilos övervikt sett till sin matchvikt. Jag vet inte vad hans fettprocent låg på, men jag vet att det skiljde åtminstone 13 kilo mellan vad Tampa Bay räknade med att hans vikt skulle ligga på jämfört med vad den låg på, säger McKenzie till TSM 1050 Toronto.

FINNS MER I BAGAGET?

Spelarfacket har kopplats in i situationen då Dotchin och hans stab inte anser att sparkningen från Tampa gått korrekt till. McKenzie tror dock att mer kan ligga bakom beslutet.
– Faktumet att Lightning tog det extraordinära steget till att bryta kontraktet indikerar för mig att det kan finnas mer saker i bagaget. Det kan ha hänt andra saker längs vägen, och det här var droppen.

Dotchin spelade förra säsongen i samma backpar som Victor Hedman. 24-åringen gjorde 48 matcher för Tampa.