Saab Arena.Foto: Bildbyrån

Innan torsdagens match mellan LHC och HV71 hånade några av LHC:s fans en nyligen avliden HV-supporter.
– Det här är helt förkastligt, säger LHC’s klubbdirektör Anders Mäki.

Det var innan nedsläpp som några LHC-supportrar, enligt uppgifter till Sveriges Radio,  hånade en avliden HV-supporter.

– De höll på att gestikulera och höll upp lite olika banderoller som ett hån mot en HV-supporter som omkom i söndags i en motorcykelolycka. Folk blev väldigt upprörda, det blev en hetsig stämning. Det här är oförlåtligt, säger Linus Josefsson i North bank supporters styrelse.

Nu kräver HV71:s supporterklubb en ursäkt från Linköpings HC.

– Det här är helt förkastligt. Vi håller på att utreda det här nu. De här personerna blir avstängda om vi kan identifiera vilka det är, säger Linköpings klubbdirektör Anders Mäki.

klubbens hemsida går Mäki in på mer detaljer – och ber om ursäkt:
– Vi som förening ber naturligtvis HV71 och North Banks Supporters om ursäkt och jag förutsätter att White Lions gör detsamma. Vårt arbete nu handlar om att dels identifiera hela händelsen, vidtaga åtgärder mot den enskilde samt se till att det inte händer igen.

WHITE LIONS: ”DET HÄR ÄR FÖRJÄVLIGT”

Supporterklubben White Lions ordförande Niclas Wilhelmsson är bedrövad när Hockeysverige når honom.
– Jag pratade nyss med Mäki. Det här är så långt över gränsen man kan gå. Det finns inga ursäkter till det som gjorts, förklarar Wilhelmsson. Vi är för att håna men det ska ske med finess. Det här är förjävligt.

Han låter också meddela att supporterklubbens styrelse kommer att ta upp det här internt och agera kraftfullt mot den eller de personer som gjort detta.
– Vi kommer att göra ett uttalande på vår hemsida när vi hunnit prata igenom detta, avslutar Wilhelmsson.

LHC påpekar på sin hemsida även att personen eller personerna inte är identifierade och att ”ståplatsläktaren rymmer 4-5 gånger fler människor än vad som är medlemmar i White Lions”.