Liam KirkFoto: IBL

I somras blev Liam Kirk förste brittiske hockeyspelare att draftas av ett NHL-lag när Arizona Coyotes valde honom i den sjunde rundan (nummer 189 totalt). Inatt gjorde han sin första poäng i Nordamerika.
– Det var lite annorlunda, men skönt, sa han efter att hans Peterborough Petes besegrat Kingston Frontenacs i OHL

Det var nog en och annan som höjde ögonbrynen när Liam Kirk draftades i somars. 18-åringen från Maltby har spenderat hela sin karriär i Sheffield Steelers – fram till nu. Den här säsongen spelar han för Peterborough Petes i OHL. Under natten till fredag tog Petes emot Kingston Frontenacs i seriepremiären. Den resulterade i årets första seger, årets första hållna nolla – och Liam Kriks första poäng
– Det är det som allt handlar om, så det var skönt. Det var skönt att vi kunde vinna hemma, sa Kirk själv efter matchen.

Kirk drog till sig stor uppmärksamhet under förra säsongen och för Hockeysverige berättade Sheffield Steelers assisterande tränare Jerry Andersson att man haft ”12-15” NHL-klubbar på plats för att scouta talangen. Det blev alltså till slut Arizona som valde honom och nu har Liam Kirks hockeyhistoria alltså fått några nya rader.