180922 Rögles Kodie Curran deppar efter förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Brynäs den 22 september 2018 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92101 …
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: De skulle bli en överraskning – nu är de enda lag med noll poäng

Under lördagskvällen spelades fem SHL-matcher och nedan får ni en resumé av tre av dessa. Moras supervändning och Henrik Erikssons oväntade hattrick kan ni läsa om genom att klicka på länkarna nedan i artikeln.

Skellefteå – Timrå 3 – 2 (0-2, 0-0, 2-0, 1-0)

Skellefteå: Andreas Wingerli, Joakim Lindström, Oscar Möller
Timrå: Henrik Törnqvist, Mattias Guter

Skellefteå, som inlett säsongen med två raka segrar, var rejält under isen i den första perioden och Timrå gick mycket rättvist fram till 0-2.

I mål hade Timrå SHL-debuterande Victor Brattström och han såg ut att hålla SM-finalisterna stången. Men i den sista perioden kunde han inte stå emot längre och Skellefteå kunde kvittera.

Skellefteå kunde sedan avgöra på övertidsspel.

Rögle – Brynäs 0 – 4 (0-1, 0-2, 0-1)

Rögle: –
Brynäs: Johan Alcén, Jacob Blomqvist, Niclas Andersén, Robert Kousal

Det sades inför säsongen att Rögle skulle kunna bli årets överraskning med den spännande trupp de förfogar över. Inför dagens omgång hade de två raka förluster och efter halva första perioden spelad av dagens match var de i underläge.

Brynäs fortsatte och tugga på och tillslut kunde de vinna med 0-4 och frågan alla ställer sig nu är hur det egentligen är fatt med Rögle? Tredje raka förlusten och bara tre mål framåt. 14 insläppta.

Växjö – Linköping 0 – 1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Växjö: –
Linköping: Nick Sörensen

Linköping har öppnat SHL-säsongen oväntat starkt och idag kom tredje raka segern. Dock satt det hårt inne och skulle krävas förlängning för att spräcka matchens målnolla.

Målvakterna Viktor Fasth och Jonas Gustavsson stod i vägen för det mesta och förra säsongens suveräner Växjö har nu inlett säsongen med en ynka poäng på två matcher.

Nick Sörensen blev matchens enda målskytt när han avgjorde till Linköpings fördel 48 sekunder in på övertidsspelet.