Vancouver Canucks player Elias Pettersson, rt, from Sweden, celebrates with Brandon Sutter, lt, and Sam Gagner, his goal against the Calgary Flames during NHL Eishockey Herren USA exhibition play in Calgary, Ab. on Sept. 22, 2018. digital photo by Larry MacDougal Elias Pettersson, Brandon Sutter, Sam Gagner …
Nyheter

Elias Petterssons första mål: ”Inte det vackraste men alla mål räknas”

I sina två tidigare träningsmatcher för Vancouver hade Elias Pettersson skrapat ihop tre assist. I nattens möte mot Calgary Flames blev det ytterligare än – men också ett mål. Calgary vann dock med 5-2 sedan Mikael Backlund svarat för mål och assist.

Elias Petterssons mål kom i powerplay i mitten av den första perioden och innebar kvittering.
— Inte det vackraste, men alla mål räknas, sa Elias Pettersson till media efter matchen och höll med om att det var skönt att sätta dit ett mål efter sina tre assist i de tidigare träningsmatcherna. Även om han hellre hade velat vinna matchen.

Elias Pettersson fick mycket speltid i powerplay.
— Det är därför man har träningsmatcher, för att öva på ”special teams”. Vi förlorade för mycket puckar för att kunna ta tillvara på chanserna vi fick i powerplay, sa 19-åringen som spelade drygt sju minuter i powerplay.
— Vi måste bli säkrare med pucken och spela mer enkelt.

Alexander Edler hade två målgivande passningar för Vancouver och i Calgary stod Mikael Backlund för ett mål och en assist.

MÅNGA SVENSKA POÄNG

Det spelades fler träningsmatcher i natt och vi hittar där fler svenska målskyttar. Jakob Silfverberg gjorde Anaheims enda mål i 1-6-förlusten mot Arizona. Där kan noteras att Oliver Ekman Larsson hade dubbla assist för Coyotes.

Calle Järnkrok gjorde mål och Viktor Arvidsson två assist när Nashville förlorade mot Tampa Bay med 2-5. Anton Strålman spelade fram till ett av Lightnings mål.

Calle Rosén gjorde ett mål när Toronto besegrade Buffalo med 3-2.

Pittsburgh körde över Columbus med 7-3. Glädjande ur svensk synvinkel var att svenske rookien Kevin Stenlund hade två assist för Blue Jackets.

Minnesota slog Colorado med 7-0 där hade både Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin dubbla assist.