Coachen David Matsos fick transporteras till sjukhus.Foto: IBL, Pixabay och Twitter

Det var i slutet av matchen mellan Barrie Colts och Hamilton Bulldogs som bortalagets coach David Matsos kollapsade i avbytarbåset. 44-åringen fick i ilfart föras till sjukhus.

David Matsos togs omedelbart åt sidan efter sin kollaps och fördes sedan i ilfart till sjukhus. Han ska dock ha varit vaken och talbar.

Det framgår inte vad som föranledde kollapsen hos den 44-årige kanadensaren som inledde sin tränarkarriär i Europa.

TRÄNAT I STORBRITANNIEN

Han inledde som spelande assisterande coach i Cardiff Devils i den brittiska ligan EIHL 2004 och två år senare, när han avslutat den egna spelarkarriären, så blev han omgående huvudcoach i Sheffield Steelers där han under sina tre år vann flera titlar. Parallellt var han dessutom assisterande förbundskapten för Storbritannien.

De senaste åtta åren har han haft olika tränaruppdrag i den kanadensiska juniorligan OHL. Den här säsongen är den första som huvudtränare för Hamilton Bulldogs. Förra året assisterade han John Gruden som numera återfinns i den rollen hos New York Islanders.