• Publicerat 24 september, 2018
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Veckans Lag

Hockeysveriges stående inslag under SHL-säsongerna är tillbaka. Varje måndag kommer redaktionen plocka ut ett Veckans Lag. Så häng med nedan på vilka spelare och snackisar som varit hetast.

Eftersom det bara var en omgång innan förra måndagen så presenterades inget veckans lag då. Det fanns helt enkelt för lite underlag att jobba med. Till denna veckan kör vi därför en specialare. Normalt sett är det måndagens till söndagens insatser som räknas. Men den här gången räknar vi även med premiäromgången förra lördagen.

Jonas Gustavsson, Linköping

Linköping har överraskat i serieinledningen och tagit åtta av nio möjliga poäng. Det ska de till stor del tacka sin målvakt för som räddat 92 av de 94 skott han fått mot sig. Två insläppta mål på tre matcher och en räddningsprocent på 97,87 är fenomenalt bra.

Marcus Björk, Örebro

Avgjorde på straff mot Luleå och nätade i dyngtorsken mot Djurgården. Vann backarnas poängliga i allsvenskan ifjol och verkar fortsätta på samma spår i SHL.

Mikko Lehtonen, HV71

Har överlägset mest istid i HV71 och bidrar, trots sin ringa ålder, med ett lugn i försvarsleden. Kan bli ett riktigt utropstecken under säsongen.

Patrik Carlsson, Frölunda

30-åringen har alltid levererat sina poäng. Men efter året i Finland så verkar han ha nått nya höjder i sitt spel. Poäng i alla tre matcher och just nu ledning i den ännu unga totala poängligan.

Joakim Lindström, Skellefteå

Han har inlett årets säsong på samma vis som han gjort de senaste åren: Han sprutar in mål och poäng. Redan uppe i fem poäng och vi kan vara alldeles säkra på att det kommer bli många, många fler från Lindströms klubba innan den här säsongen är över.

Johan Södergran, Linköping

Har skjutit fyra skott på mål under de inledande matcherna. Tre av dem har gått in. Här snackar vi om en effektiv gosse och han är sannerligen på väg mot sitt stora genombrott.

Veckans

…genomklappning 3-1-ledning med tre minuter kvar på hemmaplan mot tippade bottenlaget Mora. Det ska liksom inte gå för Frölunda att tappa det. Men det var precis vad som hände i lördags när bortagänget 2:57 gjorde tre mål och snodde samtliga poäng.

…hyllning Tomi Kallio. Såklart. Han har spelat för få säsonger för att få sin tröja hissad i Scandinaviums tak. Men en tribute-match blev det och hyllningen av en av klubbens stora var fantastisk.

…sorgligaste I somras gick Jesper Mattssons son Oliver bort efter en tids sjukdom. I samband med Malmös hemmapremiär hyllades Oliver innan nedsläpp av de församlade. Patrik Sylvegård höll tal och sorgen och vanmakten över att barn ska drabbas av sånt här gick rätt igenom TV-rutan. Mycket fin hyllning av Malmö.

…krislag Rögle tippades av många att bli årets överraskning i SHL, speciellt efter den fina försäsong de hade. Tre raka förluster senare får man nästan ta och omvärdera tipsen, Blir det en ny säsong av bottenstrid för skåningarna?

…hattrickhjälte Som mest har Djurgårdens Henrik Eriksson gjort åtta mål under en och samma SHL-säsong. I lördags vräkte han in tre på runt 39 minuter. Frågan nu alla ställer sig är om ”Hank the Tank” kan hota Loobs omöjliga målrekord från säsongen 82/83. Han har bara 39 mål upp nu och det är 49 matcher kvar.

…dyk Ja, var det så hårt slag egentligen? Rögles målvakt Ville Kolppanen föll oroväckande lätt i en situation mot Brynäs och straffades faktiskt i efterhand för filmning. 5 000 kronor i böter kostade det finländaren.

…tråkigaste Andreas Engqvist var tillbaka i Djurgården efter sina skadedrabbade år. Men han föll oroväckande lätt i en situation med Rögles Daniel Bertov i torsdags och såg rejält omskakad ut. Han klev av matchen och var heller inte med i lördags och vi håller nu alla tummar för att han inte drabbats av en ny hjärnskakning.

…bästa Djurgårdens läkare som förklarade att det var de som bestämt att Engqvist skulle plockas av.
— Dealen är den att vi har rätt att plocka bort honom oavsett om han mår bra eller dåligt. Det var vårt beslut nu och inte hans. Han var nog öppen för att spela och hade någon sagt att han fick det hade han nog gjort det, berättade Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson för hockeysverige.se efter matchen.