Vem får Junior-VM i Sverige?Foto: Bildbyrån

Sverige står åter värd för JVM under säsongen 2021-22 och ansökningstiden för att få arrangemanget gick ut förra veckan. Nu står det mellan Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sveriges värdskap för JVM under 2021-22. Det bir sjätte gången man står värd för den omåttligt populära juniorturneringen. Och den här gången står det mellan de landets tre största städer:
– Junior-VM har vuxit och blivit väldigt stort, så vi har satt upp en hel del krav utifrån arenakapacitet, hotellmöjligheter och samarbete med den lokala hockeyn och en del andra krav också, säger Anders Larsson, som är ordförande i svenska ishockeyförbundet, till sr.se och fortsätter:
– Jag gläds som ordförande att både Stockholm, Göteborg och Malmö har sträckt ut handen och sagt att vi är beredda och skulle vilja arrangera junior-VM.

FÖRBUNDET AVGÖR

Malmö stod värd senast det begav sig 2014 och man har aviserat att man vill ha det igen. Men det är upp till ishockeyförbundet att uste vem som får värdskapet.

– Vi i Svenska Ishockeyförbundets styrelse har utsett en ”bid-grupp” som kommer att träffa de olika städerna som har visat intresse. De kommer att gå igenom förutsättningarna och på så sätt ge respektive stad som ansöker möjlighet att komma in med en slutlig ansökan och ett förslag på upplägg, säger Anders Larsson.