• Publicerat 29 september, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Christian Engstrand studsade tillbaka efter att ha blivit utbytt i torsdagens match mot Djurgården. Med 40 räddningar låg han bakom Moras övertidsseger mot Brynäs. I Växjö svarade Örebro för ännu en dramatisk vändning och besegrade svenska mästarna efter Aaron Palushajs straffmål.

Mora – Brynäs 3–2 (1–1, 1–0, 0–1, 1–0)

Mora: Emil Aronsson, Michael Keränen, Andrew Rowe.
Brynäs: Joel Kellman, Joachim Rohdin.
20–42 i skottstatistik. Målvakten Christian Engstrand såg till att spela Mora till två poäng efter en stark prestation i hemmamötet med Brynäs. 30-åringen stoppade 40 skott och svarade för en del riktigt fina räddningar.
– En skön vinst, kanske inte helt välförtjänt men skönt att studsa tillbaka efter djurgårdsmatchen senast, säger Engstrand i C More och syftar på torsdagens 1–4-förlust där han blev utbytt efter två perioder.

Joachim Rohdin räddade poäng åt Brynäs med sin kvittering sent i tredje perioden, men i övrigt hade de svårt att komma in framför Engstrand och hota Mora på allvar.
– Vi är för ineffektiva på våra chanser och gör för lite mål i fem-mot-fem, säger tränaren Tommy Sjödin och konstaterar att några av lagets toppspelare måste börja leverera.
Nicke Danielsson och (Danny) Kristo har inte gjort mål och det är spelare som ska göra mål. Det är klart att vi vill få i gång dem.

Andrew Rowe avgjorde i förlängningen när han avslutade ett snyggt klapp-klapp-spel. Därmed har Mora vunnit tre av de fem inledande matcherna den här säsongen.

Växjö – Örebro 2–3 (0–1, 2–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Växjö: Austin Ortega, Roman Horák.
Örebro: Kristian Näkyvä, Tylor Spink, Aaron Palushaj.
Örebro fortsätter att hitta sätt att vinna matcher på. Efter torsdagens vändning mot Linköping, där Aaron Palushaj svarade för en sen kvittering innan han avgjorde i förlängningen, stod Örebro återigen för en vändning som gav två poäng. Nu i bortamötet med Växjö.

Växjö hade 2–1 med några minuter kvar att spela när målvakten Viktor Andrén tappade pucken bakom mål. Marcus Weinstock snappade upp den och hittade Tylor Spink framför kassen. Kvitterat 2–2 och förlängning. Där såg Janne Pesonen ut att bli hjälte när han knäppte in 3–2 alldeles i slutsekunderna av övertiden. Men efter närmare granskning visade det sig att klockan hade tickat ut. I stället gick matchen till straffar och där klev Aaron Palushaj fram och svarade för ett iskallt straffmål som blev skillnaden.

Regerande svenska mästarna Växjö har bara skjutit sju mål på sina fyra första matcher och har bara en seger så här långt.