• Publicerat 30 september, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Rickard Hugg.Foto: Ronnie Rönnkvist

Rickard Huggs första säsong med Kitchener Rangers i OHL var en besvikelse. Nu har 19-åringen från Hudiksvall startat sitt andra år i Kanada desto bättre. I natt sköt han sina två första mål för säsongen.

LÄS ÄVEN: Leksand inget alternativ – Rickard Hugg vill stanna i Nordamerika

Sex mål och 32 poäng på 66 matcher var i minsta laget. Tidigare Leksandsjunioren Rickard Hugg uttryckte besvikelse över hur första säsongen med Kitchener Rangers i OHL utspelade sig. Nu är han på jakt efter upprättelse – och en plats i det svenska JVM-lag som ska slåss om medaljer i Vancouver och Victoria efter jul.

I natt kom säsongens två första mål från Huggs klubba. När Kitchener Rangers besegrade Windsor Spitfires med 4–1 satte han lagets två sista mål i tom kasse. Det ger honom fem poäng (2+3) på sina tre första matcher den här säsongen.

Rickard Hugg gjorde bra ifrån sig i de båda turneringar han gjorde med Juniorkronorna på försäsongen innan han begav sig till Kitchener. På åtta matcher i landslagsdressen gjorde han åtta poäng (3+5) över de åtta matcher han spelade i Kamloops och Örnsköldsvik.

*****

Adam Boqvist lämnade isen poänglös även under sin andra OHL-match med London Knights. Detta när laget besegrade Flint Firebirds med 4–2. Boqvist noterades för andra matchen i följd för sex skott på mål, men var också inne på bägge baklängesmålen.

Ligans tredje svensk, forwarden Hugo Leufvenius, har en assist på tre matcher för Sarnia Sting. Han gick poänglös från isen när Sault Ste. Marie Greyhounds besegrades med 2–1.