Carl Persson.Foto: Anton Edman

Carl Persson var en av de mer oväntade svenskarna som lyckades landa ett NHL-kontrakt till den här säsongen. Men till NHL-spel är det en bit. Svensken skickas ned till ECHL.

Efter en ganska tung start på säsongen ryckte Carl Persson upp sig ordentligt och fick ett genombrott i SHL. Totalt landade han på 13 mål och 24 poäng under debutsäsongen i SHL. Det räckte till ett sensationellt NHL-kontrakt med toppklubben Nashville.

Men det stod ganska snabbt klart att det inte skulle bli spel i NHL. Nu står det också klart att det till en början inte ens blir spel i AHL för Persson. I natt kom beskedet att han skickas ned till Atlanta Gladiators i ECHL.

Centern Persson fick sitt stora genombrott för två år sedan när han gjorde 44 poäng i HockeyAllsvenskan. Den här säsongen skrev han på för Malmö, men efter att Nashville kommit in i bilden drog han över Atlanten.