Jan Kovar.Foto: Bildbyrån

Jan Kovar värvades till New York Islanders med tanken att han skulle förstärka klubbens offensiv. Istället skickades han ned till farmarlaget Bridgeport inför säsongsstarten – och nu är framtiden osäker för den 28-årige tjecken.

Det är The Athletic-skribenten Arthur Staple som kommer med uppgifterna att Kovar nu tittar över sina alternativ, efter att han blivit nedskickad till farmarlaget Bridgeport för ett par dagar sedan.

Kovar noterades för ett mål och två assist under sina fyra försäsongsmatcher med Islanders, men ansågs inte vara redo för NHL-spel till premiären mot Carolina.

PRODUCERAT EN POÄNG PER MATCH I KHL

Kovar skrev i somras på ett ettårskontrakt värt två miljoner dollar. 28-åringen har tidigare i karriären varit en stabil poängplockare i KHL, där han producerat över en poäng per match.

Situationen är liknande den som Vadim Sjipatjov hade förra säsongen med Vegas Golden Knights, där han värvades med åtanke för NHL-laget men skickades ned till farmarligan. Sjipatjov valde då att återvända till KHL för spel med SKA Sankt Petersburg. Det återstår att se om Kovar väljer samma väg.

LÄS MER: Skilsmässan klar – ryska stjärnan får återvända till KHL: ”Var vår värsta center”