Oct 6, 2018; Calgary, Alberta, CAN; Vancouver Canucks center Elias Pettersson (40) celebrates his goal against the Calgary Flames during the first period at Scotiabank Saddledome. Mandatory Credit: Sergei Belski-USA TODAY Sports …
Vancouver

Petterssons poängsuccé fortsätter – trots förlusten

Elias Pettersson har fått en drömstart på sin NHL-karriär. I natt stod 19-åringen för två mål och en assist i 4–7-förlusten mot Calgary.

Elias Pettersson kunde knappats fått en bättre start på sin NHL-karriär än vad han har fått. Trots att Canucks föll nattens match mot Calgary briljerade återigen Ångesonen när han stod för två mål och ett assist.

Petterssons första mål för matchen kom i mitten av den första perioden och betydde 1–1 innan han i början på den andra perioden kunde pricka in 3–2-målet bakom Mike Smith i Calgary-målet. 19-åringen spelade även fram Bo Horvat till dennes första mål för säsongen med tre minuter kvar av mittperioden. Med sina fem poäng på de inledande två matcherna blev Pettersson den sjunde rookien sedan säsongen 1990/91 att noteras för fem poäng under sina två första NHL-matcher.

FYRA POÄNG FÖR TKACHUK

Men det blev som sagt förlust för Pettersson och hans Canucks. Calgarys svenska forward Elias Lindholm hade ett stort finger med i spelet då han smällde in sina två första mål i Calgary-tröjan samt spelade fram till Mark Giordanos 2–2-mål i slutet av den första perioden.

Vancouvers svenskback Alexander Edler noterades för två assistpoäng, men annars var det Calgarys Matthew Tkachuk som stal rubrikerna då han stod för hela fyra passningspoäng i nattens match.