Ulf Rönnmark lämnar sitt uppdrag som SHL:s domarchef.Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Ulf Rönnmark stod mitt i stormens öga när uppgifterna om ett utbrett missnöje bland SHL-domarna började sippra ut. Domarchefen fick trots kritiken fortsatt förtroende när säsongen drog igång – men nu meddelar SHL i ett pressmeddelande att Rönnmark lämnar sitt uppdrag.

LÄS MER: De krävde hans avång – nu ger Jörgen Lindgren besked

Aftonbladet uppmärksammade i somras ett utbrett missnöje mot Ulf Rönnmark bland de svenska elitdomarna, där flera av domarna krävde Rönnmarks avgång.

När säsongen väl drog igång var Rönnmark kvar på sin position som domarchef, men togs ur tjänst efter att han ringt runt till domare för att försöka få dem att ta avstånd från det brev man skickat ut.

TACKAR FÖR TIDEN

Under måndagen kom beskedet att 50-åringen nu lämnar sitt uppdrag som domarchef.
”SHL och Ulf Rönnmark har gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar. SHL vill tacka Ulf för det arbete han gjort under många år i SHL som domare, marknadschef, domare och domarchef”, skriver SHL i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver SHL också att domarna framöver kommer att ingå i den sportsliga organisationen och att sportchefen Johan Hemlin blir ansvarig för domarna. Man väljer också att anställa Tomas Thorsbrink, som arbetat som domarchef i Hockeyallsvenskan, som utvecklings- och huvuddomaransvarig.