Alexander BjurströmFoto: Bildbyrån

Han har haft svårt att få speltid i Brynäs. Nu står det klart att Alexander Bjurström lånas ut till Almtuna i Hockeyallsvenskan.
– Alexander behöver istid och vi som klubb behöver hjälpa honom i sin karriär att kunna ta kliv och utvecklas, säger sportchefen Andreas Dackell till Brynäs hemsida.

Andreas Dackell har gjort sitt första drag som sportchef i Brynäs. Dackells första aktion blir att låna ut unge forwarden Alexander Bjurström till Almtuna. Det meddelade klubben på sin hemsida idag.
 Det här är en kanonlösning både för honom och vår organisation – så att han kan fortsätta utvecklas och sedan komma tillbaka hit och spela för oss, säger Dackell till klubbens hemsida.

”VILL TA EN PLATS I BRYNÄS”

Bjurström återvänder alltså till klubben han var utlånad till under sju matcher den gångna säsongen.
– Känslan är såklart både och. Jag vill ta en plats i Brynäs, men jag har inte fått spela så mycket och det ska bli jättekul att få speltid och kunna utvecklas i Almtuna, säger Bjurström om utlåningen till Brynäs hemsida.

20-åringen står noterad för fyra poänglösa matcher med Brynäs i SHL den här säsongen. Under fjolårssejouren i Almtuna producerade högerskytten två mål och ett assist på sju matcher.