Ska Fredrik Söderströms Storhamar snuva Dick Axelsson och hans Djurgården på slutspelsplatsen?Foto: Bildbyrån

Djurgården befinner sig fortfarande på en slutspelsplats i CHL. Men dagens resultat innebär att de fick press på sig inför slutomgången. Detta sedan Fredrik Söderströms Storhamar skrällt i Tjeckien och besegrat Trinec med 2-3.

Matchen på Hovet mellan Djurgården och Tappara var en match med många ansikten. Djurgården såg ut att tappa matchen totalt i den andra perioden, men lyckades i den tredje komma tillbaka från ett 1-3-underläge. I andraperioden hade Tappara 26-9 i skott.

Glädjande för Djurgården var att Niclas Bergfors gjorde två av målen efter den måltorka han lidit av på senare tid.

Dock skulle Tappara avgöra matchen innan den gick till förlängning. Samtidigt skrällde Fredrik Söderströms Storhamar nere i Tjeckien och slog Trinec med 2-3. Detta efter ett mål och en assist av den förre Djurgårdaren Patrick Thoresen förövrigt.

Det innebär att Storhamar nu bara är två poäng bakom Djurgården på andra plats i gruppen med en match kvar att spela.

Djurgården – Tappara 3-5 (1-0,1-3,1-2)

Mål Djurgården: Niclas Bergfors (2), Henrik Eriksson