Thomas RhodinFoto: Bildbyrån

Färjestad gör om på den sportsliga sidan. Sportchefen Peter Jakobsson blir general manager. Ny sportchef blir Thomas Rhodin.
– Vi blir bredare. ”Totto” kommer att resa mycket och se på väldigt mycket hockey, vilket vi båda kan komma att göra nu, säger Peter Jakobsson.

Peter Jakobsson tog över som sportchef inför förra säsongen och har på kort tid byggt upp ett gott anseende. Men nu får gotlänningen en ny roll. Hans nya titel blir general manager, skriver Färjestad på sin hemsida.
– Vi har hela tiden pratat om att ha en tydlig rollfördelning, och att vi sökt efter den rätta kombinationen. I och med att Thomas Rhodin nu kommer in så tar Peter Jakobsson rollen som GM med det övergripande sportsliga ansvaret, säger VD Stefan Larsson.

LÄS MER: Sportchefen blickar mot rivalernas arbetssätt – ”Tids nog hamnar vi där”

Jakobsson har varit ensam i sin ansvarsroll, men får nu värdefull hjälp tycker han själv.
–  Vi blir bredare. ”Totto” kommer att resa mycket och se på väldigt mycket hockey, vilket vi båda kan komma att göra nu. Att vara själv som jag varit nu är inte optimalt då man inte hinner med allt vi känner att vi behöver göra. Dessutom blir han ett värdefullt bollplank åt mig i frågor om laget och hockeyn i stort – och jag lika mycket åt honom. Vi har känt varandra länge och vet att vi funkar väldigt bra ihop,

Thomas Rhodin är en stor ikon i Färjestad och vann fyra SM-guld med klubben. Han avslutade spelarkarriären 2010 efter ett år i Leksand. Han har efter karriären varit både assisterande tränare i Färjestads A-lag och huvudtänare för klubbens U16-lag.