Gabriel Carlsson.Foto: ​Adam Lacy/Icon Sportswire

Han spelade nio minuter i premiären mot Detroit. Sedan dess har speltiden uteblivit för Columbus svenskback Gabriel Carlsson. Nu meddelar NHL-klubben att man skickar ner 21-åringen till AHL.

Columbus svenskback Gabriel Carlsson noterades för en tvåminutersutvisning, ett skott och hade nio minuters istid i NHL-premiären mot Detroit. De två efterföljande matcherna har Carlsson fått följa från sidan av, och nu meddelar klubben att man skickar ner svensken till farmarlaget Cleveland.

Carlsson spenderade största tiden av fjolårssäsongen i Cleveland, där han producerade 5 poäng (2 mål och 3 assist) på 33 matcher. 21-åringen från Örebro spelade även 14 matcher med Blue Jackets den gångna säsongen. På dessa matcher noterades Carlsson för två passningspoäng.