Jan Kovar.Foto: Bildbyrån

Nej, NHL-äventyret blev inte alls vad Jan Kovar hade tänkt sig. Efter att ha blivit nedskickad till farmarlaget inför NHL-premiären verkar det nu som att Kovar och Islanders bryter kontraktet.

LÄS MER: Tog steget till Nordamerika i somras – nu kan tjecken återvända till KHL

Det är Sportsnets Elliotte Friedman som kommer med uppgifterna att Jan Kovar och New York Islanders går skilda vägar.

TRE POÄNG PÅ FÖRSÄSONGEN

Kovar värvades in som en tänkt NHL-spelare av Islanders när han skrev ett ettårigt envägskontrakt värt två miljoner dollar. Kovar noterades för ett mål och två assist under försäsongen, men skickades trots det ner till farmarlaget i Bridgeport.

Något spel i AHL verkar det dock inte bli. Kovar är, enligt Friedman, uppsatt på unconditional waivers med syfte att bryta kontraktet. En återkomst till KHL är det mest troliga alternativet för den OS-meriterade tjecken.