• Publicerat 10 oktober, 2018
  • Skrivet av Tomas Nilsson
  • 0 Kommentarer

Leksand på 4:e plats med 13p (3-3-1, 19-17) mot Oskarshamn på 3:e plats med 13p (3-2-1, 19-10). Vi går igenom förutsättningarna inför matchen. 

Matchinfo:
Leksand – IK Oskarshamn
Ishockey Sverige HockeyAllsvenskan
2018-10-10 18:59
Odds från LeoVegas
1. 1.82 X. 4.20 2. 3.55

Skador och frånvaro, Leksand
Leksand har gått från stort manfall till att nu bara ha lt-skadade duon Själin/Ritola frånvarande. Jesper Ollas återvänder efter tre matchers avstängning.

Skador och frånvaro, Oskarshamn
Inga bekräftade avbräck i Oskarshamn, som dock rapporterar ett antal skavanker och förkylningar. Oklart om det innebär att någon eller några saknas här, men det lutar nog åt att så blir fallet. Hur som, inte det där heloptimala läget som rått på senare.

Läget i laget, Leksand
Det tog en handfull omgångar innan Leksand vaknade till liv, men efter den pigga insatsen och storvinsten i Södertälje näst senast och nu söndagssegern borta mot AIK, så är vår ganska bestämda uppfattning att man just vaknat till liv och att vi framöver kommer få se ett – jämfört med den spelmässigt tröga säsongsinledningen – vassare Leksand. Matchen mot AIK var dock ingen jättehöjdare ska sägas, men straffseger och två poäng på Hovet är ändå starkt. Det blev en ganska tillknäppt tillställning med två lag som för dagen satsade lite extra krut på försvarsspelet. AIK ledde rättvist med 1-0 inför slutperioden, men halvvägs in på denna kvitterade Jon Knuts och matchen togs till förlängning och straffar där Thomas Valkvae-Olsen var ende spelare att hitta rätt.

Läget i laget, Oskarshamn
IK Oskarshamn har vi pratat gott om under säsongsinledningen och trots en väldigt stor spelaromsättning har man snabbt fått ordning på grejerna. Likt Leksand kommer IKO från straffseger mot just AIK, men på hemmais. Det var en både välspelad och underhållande match mellan två lag som satsade framåt och 2-2 vid full tid hade varit minst det dubbla om det inte vore för två storspelande målvakter. Adam Åhman fortsatte alltså storspela för IKO och är den hittills bästa målvakten i serien med mäktiga 97.62 i räddningsprocent. Oskarshamn var det marginellt bättre laget och därför var det inte orättvist när man till slut stod som segrare efter ett maraton till straffläggning.

Speltips Leksand-Oskarshamn
Lika två i inbördes möten den gångna säsongen och sett till lagens säsongsstarter borde det kunna bli en jämn match. Vi har dock ”Leksand-feeling” ikväll och tror det nu är dags att det även lossnar hemma i Tegera Arena. Inget lag tog förra säsongen fler trepoängare på hemmais och visst bör Leksand kunna bli något av en maktfaktor här även denna säsong. LeoVegas Sport har 1.82 på Leksand, så vid spel är det ettan som gäller för oss.