Almen Bibic blir kvar på sjukhusFoto: Bildbyrån

Linköpings seger mot Timrå under torsdagen blev dyrköpt. Backen Almen Bibic skadades efter knappt åtta minuters spel och fick föras till sjukhus. Utan Bibic spelade LHC ändå in tre nya poäng på kontot i en annars sömnig tillställning.
– Det är klart att stämningen blir lite dämpad efteråt, men vi ville vinna för honom, säger Eddie Larsson till hockeysverige.se efter 4–2 mot Timrå. 

LÄS ÄVEN: Almen Bibic hälsning från sjukhuset

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Timråspelaren Patrik Blomberg skulle till synes skydda sig mot en tackling från Almen Bibic. En till synes ofarlig situation förändrade hela kvällen. Blomberg stod emot Bibic tackling och Bibic föll till isen orörlig. Bår kallades in och backbjässen fördes ut från arenan och till Linköpings universitetssjukhus.
– Han är på sjukhus, men mår efter omständigheterna bra. Med all säkerhet är det en rejäl hjärnskakning. Han hade ett jack på kinden som han förmodligen fick när han slog i isen, säger Fredrik Emvall, general managern, till Corren och fortsätter:
– Han var väldigt trött och läkare (Andreas Johansson) fick jobba för att hålla honom vaken.

KVAR ÖVER NATTEN

Bibic blir kvar på sjukhuset över natten och en uppdatering lär av allt att döma komma i morgon. Hans lagkamrater spelade in tre poäng till klubben men det var dämpad, om än aningen positiv, stämning i hemmalagets omklädningsrum
– Först undrar man ju hur det gick egentligen. Det är skittråkigt att det händer, men samtidigt är det en match vi måste behålla vårt fokus på. Nu blir det säkert mycket vila. Det gäller att vara försiktig med det. Han ska inte stressa tillbaka, säger lagkamraten Sebastian Karlsson.

Amerikanen Joe Whitney har själv aldrig råkat ut för en hjärnskakning men har varit i tillräckligt många situationer där lagkamrater råkat illa ut.
– Det är läskigt. När det tar så lång tid innan han kommer av isen, kanske femton minuter, är det klart att man hinner tänka mycket på hur det egentligen står till. Men sedan måste man hitta sin bäring igen. Enligt vad jag har hört är han okej.

Han blir kvar på sjukhus över natten.
– Ah okej. Det är bra. Nu får vi se vad läkarna säger. Det är de som bestämmer nu. Men vi är alla här och väntar på honom. Vi finns här. I laget är vi en stor familj och vi kommer att höra av oss sinom tid. Det var skönt att höra att han mår bra under omständigheterna, säger Whitney.

”MÅNGA G-KRAFTER”

Almen Bibic har under sin tid i Linköping blivit en supporterfavorit, inte minst tack vare sin fysiska spelstil.
– Han är en tuff och fysisk spelare och tyvärr är det där sånt som händer. Det är två stora killar som möts. Bibic väger väl närmare 100 kilo och han Blomberg ser inte heller så liten ut. Det är många G-krafter där och det smäller bra. Smällen är oturlig, det är en arm eller något som träffar på hakspetsen och då blir det en knockout, säger Eddie Larsson.

Hur påverkas du som lagkamrat när något sånt här händer? Påverkas ditt spel?
– Det är klart att man blir påverkad. Men man måste hitta rätt fokus igen. Det är en match som ska spelas. Och nu är det hände ville vi vinna för Almen, men det är ju en dyrköpt seger. Det är det. Men är det en hjärnskakning så gäller det att han tar den tid som behövs. Det är oerhört farligt att spela igen för tidigt, säger Larsson som själv har råkat ut för hjärnskakningar:
– Ja, det har väl blivit några stycken, säger han med ett snett leende. Vilan är det viktigaste nu. Jag kan tänka mig att han är hemma några dagar och sen lär vi höras av så får vi se hur han mår, avslutar Larsson.