Blir kvar i NHLFoto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports © Bildbyrån

Inte nog med att han är familjens högsta draftval. Inatt blev dessutom Brady Tkachuk snabbaste målskytt när han nätade redan i sin andra NHL-match. Tyvärr blev det förlust för Ottawa mot Philadelphia med 7-4. Detta sedan bland annat Robert Hägg gjort mål och Jakub Voracek stått för fem poäng.

Pappa Keith Tkachuk spelade nästan 20 säsonger i NHL och gjorde totalt 538 mål. Brodern Matthew Tkachuk har hittills gjort 38 mål. Men att göra mål snabbast i ligan för familjen blev Brady Tkachuk som inatt gjorde sitt första NHL-mål redan i sin andra match.
— Det första målet var väl ingenting jag drömt om, på skridskon och in, sa Tkachuk till nhl.com efter matchen.

Brady, som valdes redan som nummer fyra av Ottawa i sommarens draft, gjorde av bara farten sitt andra i början av den andra perioden, ett mål som innebar 2-1-ledning för Senators.

Men den ledningen skulle inte hålla i sig speciellt länge. På tre minuter vände Philadelphia på tillställningen. Ottawa kvitterade förvisso men innan perioden var över kunde Flyers sätta sig själv i ledningen och dessutom vandra iväg rejält i den tredje.

Detta bland annat genom ett mål av Robert Hägg som gjorde sitt andra mål för säsongen, ifjol gjorde han tre på de 70 matcher han spelade och det finns väl fog till att tro att den noteringen, som är hans bästa i NHL-karriären, lär ryka all världens väg.

Annars hette Flyers stora hjälte inatt Jakub Voracek som stod för två mål och tre assist.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 4-7 (1-1,2-3,1-3)

Ottawa: Brady Tkachuk (2), Maxime Lajoie (2)
Philadelphia: Jakub Voracek (2), Scott Laughton (2), Sean Couturier, Robert Hägg, Claude Giroux

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN: