William NylanderFoto: AXMAN OLA/Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Fyra matcher in på säsongen står William Nylander alltjämt utan kontrakt. Hans framtid i Toronto blir allt mer osäker, och det finns intresse från annat håll.
– Problemet är att andra lag har samma bekymmer om Toronto. Hur mycket kan vi ge honom?, säger Pierre LeBrun i Toronto TSN 1050.

Efter två säsonger med 61 poäng som resultat har William Nylanders rookiekontrakt som bekant gått ut. Nu ska han skriva på sitt första ”riktiga” kontrakt med Toronto. Men det har visat sig vara svårare än väntat för parterna att komma överens.

LÄS ÄVEN: Toronto sprutar in mål – hur påverkar det Nylander?

Torontos general manager Kyle Dubas har tidigare varit tydlig med att man inte vill trejda bort sin svenske stjärna, men Nylanders framtid i Maple Leafs blir allt mer osäker. Och det finns intresse från annat håll, säger TSN:s insider Pierre LeBrun.
– Det är en sak att gilla William Nylander och att sen vara beredd att betala mycket till Toronto för att få honom. Och de finns det. Det finns lag som är beredda att släppa tunga pjäser för att kunna värva honom. Problemet är att de lagen har samma bekymmer som Toronto har med Nylander. De kommer behöva fundera kring ”Hur mycket kan vi ge honom?”, säger han  Toronto TSN 1050.

VILL DE SLÄPPA RÄTTIGHETERNA?

LeBrun tror sig också veta att det finns klubbar som går direkt till Nylanders agent Lewis Gross.
– Jag tror det finns lag som håller kontakten med Leafs, men att de fortfarande säger att de inte är intresserade av att trejda bort honom. Men jag tror förstås också de finns lag som går direkt till Lewis Gross och Nylanders stab eftersom de får det – han är en free agent.

William Nylander är en restricted free agent vilket gör att man kan säga att Toronto har ”förstatjing” på svensken, trots att han står utan kontrakt. Om de upplever att det är kört för dem att komma överens med 2017 års Tre Kronor-hjälte kan de dock trejda iväg rättigheterna till honom.