Kevin Shattenkirk.
Nyheter

Efter klena starten – Rangers petar stjärnbacken: ”Måste kämpa lite hårdare”

ANNONS

Han var ett av sommaren 2017:s största namn på free agent-marknaden. Men Kevin Shattenkirk har inte levt upp till förväntningarna sedan han kom till New York Rangers förra året. Nu står det klart att han petas i nattens match mot San José Sharks.
– Jag är antagligen killen som måste kämpa lite hårdare för att få tillbaka min plats. Det är upp till mig, säger Shattenkirk till New York Post.

När New York Rangers vann dragkampen om Kevin Shattenkirk sommaren 2017 såg det ut som om klubben fått in en riktigt vass förstärkning. Backen kom från karriärens poängmässigt sett bästa säsong med 56 poäng för St. Louis Blues och Washington Capitals och sågs som en spelare som skulle lyfta Rangers efter att ha skrivit på ett fyraårskontrakt värt 26,6 miljoner dollar.

Men 29-åringens första år i klubben har varit en stor besvikelse. Förra säsongen spelade han bara 46 matcher på grund av en knäskada och när han nu är frisk har han fått mycket kritik för inledningen av årets säsong. I söndagens förlustmatch mot Carolina Hurricanes, Rangers tredje raka nederlag, spelade Shattenkirk bara 7.29 efter att ha blivit bänkad av nye coachen David Quinn.

Nu kommer det uppgifter från TSN:s Bob McKenzie att den tilltänkta stjärnbacken kommer att petas när Rangers i natt tar emot San José Sharks hemma i Madison Square Garden.

TAR FULLT ANSVAR FÖR SIN SVAGA START

Shattenkirk erbjuder inga ursäkter, utan erkänner utan omsvep att det är hans eget ansvar att spela bättre än vad han har gjort hittills.
– Man måste lära sig något från det här. Jag är inte en kille som skulle ta det (petningen) på fel sätt och gå omkring och vara sur, säger Shattenkirk till New York Post.
– Det här är NHL. Om du inte spelar bra finns det andra som spelar bra. Tony DeAngelo gjorde en fenomenal match (mot Carolina). Han har förtjänat en plats i laget. Jag tycker att alla killar har förtjänat en plats i laget och jag är antagligen killen som måste kämpa lite hårdare för att få tillbaka min plats. Det är upp till mig.
– Jag vet att det är en process, men det här är antagligen en bra liten spark i rumpan som kan få i gång mig igen.

David Quinn coachade Kevin Shattenkirk på Boston University i den amerikanska collegehockeyn och dessutom i AHL innan han blev NHL-spelare. Han är trots omständigheterna inte orolig för backen.
– Han har en omfattande knäoperation bakom sig. Jag tror att han går igenom en mental fajt just nu. Jag tror att han är lite osäker på sig själv. Han har en stor roll i vad vi försöker skapa här framöver. Vi har pratat en hel del om det här. Jag tycker att han hade en bra träning (i tisdags). Det handlar mer om det mentala än något annat, säger Quinn till New York Post.
– Det här är en process, det är inte en bestraffning.

Kevin Shattenkrik är poänglös efter tre matcher. Däremot visar den underliggande statistiken att han inte alls varit så dålig som man får intryck av. Hans Corsi ligger på 54,3 procent så här långt. Det innebär att Rangers har ett större puckinnehav än motståndarna och fler avslut mot mål när han är på isen. Hans relativa Corsi jämfört med lagkamraterna ligger på +10,7 procent – bäst i laget.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL