Genrebild.Foto: Bildbyrån

De storsatsade och hoppades bli en ny faktor att räkna med i Gästrikland. Men nu läggs VG Hockey ned efter påstådda hot mot ordförande Tina Hedqvist, rapporterar Gefle Dagblad.

VG Hockey skulle till den här säsongen kliva in i Hockeytrean. Den nystartande klubben, med bas i Sandviken, värvade båda nordamerikanska och exempelvis slovakiska spelare, och storsatsade för att klättra i seriesystemet.

Men nu läggs Västra Gästriklands Hockeyklubb ned – redan innan första matchen är spelad. Gefle Dagblad skriver, och hänvisar till ordförande Tina Hedqvists privata Facebooksida, att klubben läggs ned efter hot mot Hedqvist och hennes familj.
”Jag vill idag bekräfta att VG Hockey kommer att läggas ner! I lördags klev jag av mitt uppdrag som ordförande i VG Hockey, framförallt pga många hot och trakasserier mot mig personligen men till slut även mot min familj”, skriver hon på sin Facebook.

FÖRBUNDET OVETANDE

Gästriklands ishockeyförbund kände inte till beslutet.
– Det har inte vi sett. Vi fick ett mail från henne 6 oktober: ”Härmed meddelar jag att jag avgår som ordförande. Det innebär att föreningen med stor sannolikhet upplöses., säger förbundets Lars Öberg.
– Men vi har inte fått ett officiellt uttalande att de hoppar av serien.

Premiären för VG Hockey skulle ha spelats till helgen.