Matt Murray.Foto: Jeanine Leech/Icon Sportswire

Det var i måndags beskedet om att Pittsburghs målvakt Matt Murray drabbats av en hjärnskakning kom – hans tredje sedan 2016. Nu står det klart att han kommer bli borta på obestämd tid.

Matt Murrays storspel mellan Pittsburghs stolpar för ett par år sedan gjorde att ledningen i Penguins kände sig trygga med att inte skydda målvaktsstjärnan Marc-André Fleury i expansionsdraften förra sommaren. Något Vegas tackade och tog emot för.

INTE NÅTT UPP TILL TIDIGARE NIVÅER

Men sedan dess har Murrays spel varit lite darrigt och han har inte nått upp till de nivåer som han gjorde under Penguins två raka cup-titlar 2016 och 2017. Dessutom har 24-åringen varit hårt drabbad av hjärnskakningar sedan 2016 och den tredje kom för några dagar sedan. Nu är det oklart när han kommer tillbaka.
— Det är svårt att dra några slutsatser, för alla är olika. Ibland studsar spelare tillbaka snabbt, medan andra tar längre tid på sig, säger coachen Mike Sullivan till Yahoo Sports.

Matt Murray har utöver sin hjärnskakning haft en tung säsongsöppning med elva insläppta mål på två matcher. Men Sullivan vill inte skylla på målvakten, utan menar istället att hans lag slarvat.
— Vi måste bli ett svårare lag att spela mot.