Austin Watson.Foto: Imago Sport

För en månad sedan kom beskedet att Nashvilleforwarden Austin Watson skulle stängas av 27 matcher efter att han i somras misshandlat sin sambo. I dag meddelar NHL i ett pressmeddelande att straffet sänks till 18 matcher.

LÄS ÄVEN: Nashville Predators-forward avstängd efter misshandel

Den ursprungliga misshandelsdomen på 27 matcher fastställdes den 13 september av NHL:s kommisionär Gary Bettman, en dom som Austin Watson då valde att överklaga. Nu har en skiljedomstol beslutat att sänka Nashville-forwardens straff från 27 matcher till 18 matcher, skriver NHL i ett pressmeddelande.

Det var i somras som Watson, enligt vittnen, ska ha slagit sin flickvän på en bensinsinstation i Tennessee. Polis tillkallades till platsen och Watson greps på platsen efter att polisen kunnat se röda märken på sambons kropp, som hon påstod komma från Watson.

TILLBAKA I NOVEMBER

I och med den förkortade avstängningen kan den 26-årige forwarden vara tillbaka i Nashvilles laguppställning till matchen borta mot Arizona den 16 november.

NHL har tidigare handskats med liknande fall, då dåvarande Los Angeles Kings-backen Slava Vojnov hösten 2014 dömdes för misshandel av sin fru. Vojnov fick i det fallet sparken av Kings och återvände sedan till Ryssland, där han spelat sedan dess.