David Gustafsson.Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Efter ett två månader långt skadeuppehåll gjorde HV71:s talang David Gustafsson säsongspremiär i förra veckans match mot Rögle. Nu är den JVM-aktuelle centern skadad igen, skriver Jnytt.

David Gustafsson missade hela säsongsinledningen på grund av en fotledsskada. Förra veckan fick Gustafsson göra efterlängtad säsongsdebut i hemmamatchen mot Rögle – men nu går 18-åringen skadad igen.

”INGEN LÅNG FRÅNVARO”

Den Winnipeg-draftade centern ådrog sig en skada i J20-matchen mot Örebro och kommer inte att komma till spel i morgondagens SHL-match mot Örebro.
– Han fick en smäll i en juniormatch och är inte aktuell för spel, berättar HV71:s tränare Johan Lindbom för Jnytt men ger samtidigt ett lugnande besked:
– Det blir ingen lång frånvaro. Vi vet inte redan nu om tar en vecka eller två veckor innan han är tillbaka, det får nästa vecka utvisa, säger Johan Lindbom.

David Gustafsson slåss om en plats i Juniorkronorna som spelar JVM i Kanada kring jul och nyår. Förra säsongen noterades Gustafsson för 12 poäng (6 mål och 6 assist) på 45 matcher i HV-tröjan.