Johan Södergran.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Han har imponerat på omgivningen i säsongsstarten. Nu belönas Linköpings Johan Södergran med ett a.lagskontrakt som sträcker sig över denna och nästa säsong.

LÄS MER: Ny show från LHC’s yngling i storsegern

Fyra mål och sex poäng har det blivit hittills för Johan Södergran i Linköping. Efter att ha nått upp till 100 spelade minuter i SHL får 18-åringen nu ett a-lagskontrakt av klubben.
— Johan har gjort en väldigt bra inledning på den här säsongen och visat att han hör hemma på den här nivån. Vi är väldigt glada över att vi har nått fram till den här lösningen och ser fram emot att följa Johans fortsatta utveckling i LHC, säger assisterande General Manager Niklas Persson till klubbens hemsida.

PANGSTART

Södergran fick en pangstart på säsongen med tre mål på de två första matcherna. I en intervju med hockeysverige.se berättade Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén att Södergran kunde vara en av de som blir aktuella inför JVM i vinter. Men att det också handlar om hur formen ser ut senare under säsongen.
— Han var med oss i Ö-vik och var väldigt bra. Det är en stor stark forward som har mycket fart på rören och funkar ganska bra i internationellt snitt. Sen har han såklart fått en bra start och fått hänga dit tre puckar. Men som sagt, det kommer handla om hur de set ut i november månad när vi tar vårat beslut. Hänger de i tills dess så är de definitivt aktuella, sa Montén den 27 september.

Johan Södergran är såklart glad över kontraktet med serieledarna.
— Det känns riktigt bra. Det var mitt mål när jag flyttade hit för att börja på hockeygymnasiet så det är en dröm som går i uppfyllelse.