• Publicerat 12 oktober, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Krigare och målskytt - Anton Hedman har fått nytändning i ÖrebroFoto: Bildbyrån

Klubbytet från Luleå till Örebro har gett en nytändning. Nu spelar Anton Hedman ut sitt fulla register.
 – Jag spelar min bästa hockey just nu, säger Hedman till hockeysverige.se.

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Förutom en avstickare till Färjestad skulle förra säsongen bli Anton Hedmans femte i Luleå. Men hösten inleddes inte alls i samma stil som han varit van vid. Den 32-årige forwarden fick känna på det sura livet som hockeyspelare. Han hade kört fast. Speltiden var begränsad, poängen uteblev och några gånger var han till och med förpassad på läktaren.
– Jag kände redan från start att det inte skulle bli bra. Men så är det i hockeyn och då gäller det bara att knyta näven i fickan och hålla en god min. Jag visste att det förr eller senare skulle bli en ändring, berättar Hedman.

Situationen var ny för Hedman. Han hade haft en stor roll i Luleå säsongerna innan och även i Färjestad hade han fått en nyckelroll. I Luleå hade han spelat i de två första kedjorna och producerat hyggligt i anfallszon.

Till slut var gränsen nådd. Den 1 februari meddelade Luleå att de brutit kontraktet med Hedman. Några timmar senare tillhörde han Örebro. Ett klubbyte som som skulle tända stockholmarens karriär på nytt.
– Hela förra året innan jag kom till Örebro var värdelöst. Jag spelade inte många matcher och satt på läktaren många matcher. Jag visste att de ville bli av med mig, det är ingen rolig sits. Man vill ju spela. När jag kom till Örebro var det bara att tuta och köra. Sedan lyckades vi vända det tillsammans och vi fick en väldigt rolig avslutning på säsongen, säger Hedman.

Anton Hedman i Luleåtröjan. Foto: Bildbyrån

HITTADE RÄTT DIREKT

Flytten innebar snudd på succé. Den storvuxne forwarden, kanske mest känd för sin fysik och sitt uppoffrande spel fick per omgående en framträdande roll i Örebro. Och som han tog den. På säsongens tio avslutade omgångar stod han för åtta poäng (1+7) på tio matcher.
– Jag var spelsugen när jag kom till Örebro. Det blev en jättebra lösning och jag trivs jättebra i klubben och staden.

Rollen som producerande spelare har han behållit över sommaren och in i den här säsongen. På SHL:s inledande sju matcher har Hedman hittat rätt två gånger och dessutom noterats för två assist.

Är det en ny Anton Hedman vi ser?
– Det finns i mig. Det vill jag tro. De styrkor som jag har är från tekningspunkterna och neråt. Där kan jag vara starkt på pucken och ta den mot mål så mycket jag kan. Sen kan jag spela fysiskt och rakt och gå mot mål.
– Jag tycker jag fått en bra start i Örebro. Det är kul. Jag njuter varje dag. 

En vanlig plats för Anton Hedman. Foto: Bildbyrån

EN LEDARTYP

Hedmans nya hockeytillvaro har inte bara gett honom en boost på isen. Flytten söderut har gjort att han, frun och sonen kommit närmare resten av familjen som funnits kvar i Stockholm. Att den numera bara är en kort bilfärd bort gynnar hela livspusslet menar han. Den nya fadersrollen på hemmaplan är något han också tagit med sig till ishallen. Hedman är bland de äldre i Örebro, och därmed en av spelarna de yngre måste kunna luta sig mot.
– Jag försöker vara en av ledarna här och köra hårt på träningar och match. Det tycker jag är kul Jag ser inte längre än att ha en bra och rolig säsong. Jag spelar min bästa hockey just nu, menar han.

Hedman har funnit ro och harmoni i Örebro och på isen. Powerforward-egenskaperna finns kvar, men förfinade för att kunna stötta upp ännu mer för att infria sina och lagets målsättningar.
– Det skulle vara kul att gå långt slutspelet med det här laget. Jag ser egentligen inte längre än så. Jag tror på den här gruppen, avslutar Hedman.