TRYCKTES NED I ISEN. På bästa WWF-manér sänkte Mike Matheson Elias Pettersson.
Vancouver

Målskytt och skadad – Elias Pettersson utgick efter ful smäll: ”Vi kommer ge igen”

Det blev en match med två ansikten för Elias Pettersson. I Vancouver Canucks 3–2-seger mot Florida Panthers sköt han säsongens femte mål – bara för att lämna matchen skadad efter en ful smäll i den tredje perioden.

Elias Petterssons succé har varit monumental under inledningen av hans NHL-karriär. Under lördagsnatten sköt 19-åringen sitt femte mål på lika många matcher för Vancouver Canucks. Svensken visade prov på sitt prickskytte med ett perfekt skott i powerplay när han kvitterade bortamatchen mot Florida Panthers till 1–1.

Han tangerade därmed ett klubbrekord i att göra poäng i fem raka matcher under inledningen av en säsong. Ett rekord han numera delar med Don Tannahill (1972/73).

Dessvärre slutade inte matchen lika roligt för Pettersson. I den tredje perioden åkte han på en hård propp från Panthers back Mike Matheson, som avslutade tacklingen med att kasta ned svensken i isen.

”VI KOMMER ATT GE IGEN”

Pettersson hade svårt att ta sig upp från isen efter smällen och tvingades ta hjälp av domaren för att komma på fötter. Uppenbart omtumlad lämnade han isen och återvände aldrig till spel. Matheson kom undan tilltaget ostraffad.
– Man måste vara försiktig. Vi ledde med 3–2 och ville vinna matchen, men det är en lång säsong och vi kommer att ge igen, sade forwarden Antoine Roussel till media efter matchen apropå varför ingen av Petterssons lagkamrater gav sig på Matheson.

Efter matchen hade Canucks ingen uppdatering gällande Elias Petterssons hälsa.

Bo Horvat avgjorde matchen till Canucks fördel efter att Alexander Edler plockat upp en assistpoäng på segermål. Anders Nilsson svarade för en ny stark insats mellan stolparna. Efter sina 33 räddningar i 4–1-segern mot Tampa Bay Lightning vann han sin andra raka start genom att stoppa 24 av 26 skott.

Florida – Vancouver 2–3 (0–0, 2–2, 0–1)
Florida: Jonathan Huberdeau (1), Vincent Trocheck (1).
Vancouver: Elias Pettersson (5), Antoine Roussel (1), Bo Horvat (3) (Alexander Edler)