• Publicerat 14 oktober, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Gustavsson.Foto: David Kirouac/Icon Sports​wire

Han skickades ned till ECHL efter Ottawa Senators träningsläger, men fick snabbt återvända till AHL och Belleville Senators. I natt svarade JVM-keepern Filip Gustavsson för en stark säsongsdebut.

Han ses som framtidens målvakt av Ottawa Senators, som såg till att värva honom i Derick Brassard-trejden med Pittsburgh Penguins under fjolårssäsongen. Därför avr det många som höjde på ögonbrynen när klubben av oklar anledning skickade tidigare Luleåkeepern Filip Gustavsson till ECHL alldeles i början av säsongen.

Nu dröjde det inte låmng tid innan han återvände till AHL och Belleville Senators, NHL-klubbesn farmarlag som han spelade sju matcher för redan under sluttapen av förra säsongen. I natt spelade Gustavsson så sin första match för säsongen när ”Baby Sens” ställdes mot Manitoba Moose.

FYRA POÄNG AV JVM-STJÄRNAN

Och det blev en stabil debut för 20-åringen. Han stoppade 33 av 35 skott i 6–2-segern.

Julius Bergman och Andreas Englund var övriga svenskar på isen för Senators. Den förstnämnde noterades för en assist. Annars var det det den kanadensiske JVM-sthärnan Drake Batherson som satte prägel på matchen med två mål och två assist. Även tjecken Filip Chlapik hade en fin afton med 1+3.

Dennis Everberg lämnade isen poänglös för Manitoba, Winnipeg Jets farmarlag.