Lucas Raymond och Alexander Holtz är uttagna.Foto: Bildbyrån

World Under-17 Hockey Challenge är en prestigefylld turnering som vid två tillfällen vunnits av Sverige. Nu har förbundskaptenen Markus Åkerblom plockat ut nästa kull som ska försvara de blågula färgerna i Kanada i början av november.

I den 22 man starka truppen sticker såklart jättetalangerna Alexander Holtz, Djurgården, och Lucas Raymond, Frölunda ut. Den senare har till och med hunnit SHL-debutera och båda spås gå högt i draften 2020.

Bland andra namn som sticker ut märks Linköpings Mateusz Szurowski som öst in 17 poäng på nio matcher i J18 Elit.

Turneringen 2018 World Under-17 Hockey Challenge spelas i den kanadensiska provinsen New Brunswick under tiden 3-10 november och deltagande lag är Finland, Kanada Röd, Kanada Svart, Kanada Vit, Ryssland, Sverige, Tjeckien och USA

MÅLVAKTER
1. Calle Clang
30. Jesper Wallstedt

BACKAR
2. Emil Andrae
3. Måns Forfjäll
5. Helge Grans
6. Theo Nordlund
7. Hugo Styf
8. Anton Johannesson
9. Axel Kumlin

FORWARDS
12. Oskar Magnusson
14. Daniel Ljungman
15. Erik Hedlund
16. Daniel Torgersson
17. William Hallén
18. Elliot Ekmark
19. Elias Stenman
20. Zion Nybeck
21. Oscar Sohrner
22. Samuel Eriksson
23. Mateusz Szurowski
24. Alexander Holtz
27. Lucas Raymond