181015 Ishockey, NHL Oct 14, 2018; St. Louis, MO, USA; Anaheim Ducks right wing Jakob Silfverberg (33) is congratulated by teammates after scoring a goal during the first period against the St. Louis Blues at Enterprise Center. Mandatory Credit: Jeff Curry-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY …
St. Louis

Svensken fortsätter leverera – klev sedan av skadad

Anaheim har fått en bra start på NHL-säsongen. Så har även deras svenske forward som inatt gjorde sitt tredje mål och därmed sin sjunde poäng när St.Louis besegrades på bortaplan med 2-3. Dock klev han senare av skadad.

Det är ännu tidigt på säsongen, men frågan är om inte Jakob Silfverbergs personbästa på 49 poäng från säsongen 2016/2017 kan vara i farozonen. Inatt gjorde 28-åringen matchens första mål i mötet mot St.Louis och det innebar poäng nummer sju för svensken i säsongens sjätte match.

Silfverberg har nu gjort poäng i fem av de sex första matcherna under säsongen. Smolk i den bägaren var dock att Silfverberg i början av den tredje period klev av med en skada på överkroppen. Oklart hur allvarlig den är.

Anaheim har inlett på bästa sätt och inkasserade sin fjärde seger. Efter Silfverbergs ledningsmål kunde Alexander Steen kvittera för St.Louis. Blues tog också ledningen i matchen, men Anaheim kunde i den tredje vända och avgå med segern.

St.Louis Blues – Anaheim Ducks 2-3 (0-1,2-0,0-2)

St.Louis: Alexander Steen, Tyler Bozak
Anaheim: Jakob Silfverberg, Ben Street, Andrew Cogliano