Barys Astana fick Avtomobilist på fall.Foto: IBL Bildbyrå

Avtomobilist Yekaterinburg hade inför eftermiddagens match mot Barys Astana smått osannolika 18 raka segrar. Men allt gott har ett slut, så även för Avtomobilist. Barys Astana kunde vinna dagens match med 2–1 och avsluta Avtomobilists segersvit.

LÄS ÄVEN: KHL-klubben går på avto-pilot – knappar in på rekordet

Nej, Avtomobilist kunde inte bräcka SKA Sankt Petersburgs rekord på 20 raka segrar från 2016. KHL-klubben stannade på 18 segrar i följd efter att ha förlorat tisdagens hemmamatch mot Barys Astana. Och det var en svensk som låg bakom festförstörandet.

TOPPAR DEN ÖSTRA KONFERENSEN

André Petersson spelade i inledningen av den andra perioden fram Patrice Cormier till dennes 2–0-mål, ett mål som senare skulle visa sig att bli matchavgörande. Francis Paré fick in en reducering i spel fem mot fyra i den tredje perioden, men närmare än så kom inte Avtomobilist som alltså fick se sin segersvit komma till ända.

Avtomobilist kan dock trösta sig med att man fortfarande har en betryggande ledning i den östra konferensen, då man har sju poäng ner till Avangard Omsk på andraplatsen.