Malmö tog hem gruppen.Foto: Christian Örnberg

Det var gruppsegern som stod på spel när slutspelsklara Malmö tog emot lika slutspelsklara München på hemmaplan i CHL:s avslutande gruppspelsmatch. Hemmalaget gjorde vad som krävdes för att vinna gruppen och vann matchen med 6-1.

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Malmö luftade hela fem juniorer i sin trupp och vilade en hel del namnkunnigt folk. En av juniorerna som fick chansen var 19-årige Jacob Hallberg som i slutet av den första perioden hade ett jätteläge när han mer eller mindre fick öppet mål. Men han fick inte riktig träff på pucken och det blev inget mål. Det hade ju varit en synnerligen lyckad a-lagsdebut annars.

Malmö skulle dock gå till den första pausen i ledning. Martin Janolhs lyfte in en retur efter ett skott av Konstantin Komarek i mitten av den första perioden.

München skulle kvittera i den andra perioden. Dock kunde Malmös Max Görtz ge skåningarna ledningen i slutet av perioden. Han assisterades av fjolårets poängkung i allsvenskan, Emil Molin, som därmed gjorde sin första poäng i Malmötröjan. Molin har ju varit skadad och gjorde idag sin tredje tävlingsmatch för sitt nya lag.

Förutsättningarna just då inför den tredje perioden var att Malmö behövde göra ytterligare ett mål för att känna doften av gruppseger. Efter knappa tre minuter kom också målet när Fredrik Händemark, efter att ha åkt med pucken ett längre tag, sköt in pucken i mål.

München fick möjligheten i powerplay i den tredje perioden och det var just efter ett sådant som Emil Sylvegård kunde komma fri på väg ut från utvisningsbåset. Sylvegård gjorde inga misstag utan lyfte in pucken till 4-1. Därefter kunde Konstantin Komarek göra 5-1 och i tom målbur kunde Martin Janohls sätta 6-1.

Det blev också slutresultatet och Malmö får nu i kraft av gruppsegrare en bättre ranking inför slutspelet.