Juhamatti Aaltonen.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Skellefteå var klara för CHL-slutspel redan innan kvällens möte med IFK Helsingfors. Trots en 3-1-ledning i den tredje perioden tappade västerbottningarna matchen och förlorade till slut med 3-4 efter förlängning.

Juhani Tyrväinen gav gästerna ledningen i spel fem mot fyra i inledningen av matchen, men Skellefteås finske forward Juhamatti Aaltonen kvitterade drygt tre minuter innan den första periodvilan.

MÖLLER TVÅMÅLSSKYTT

Två mål av Oscar Möller såg till att Skellefteå hade en 3-1-ledning en bit in i den tredje perioden, men efter en stark upphämtning av Helsingfors kunde till slut gästerna vinna, efter att Lennart Petrell avgjort matchen i förlängningen.

Trots segern missar IFK Helsingfors CHL-slutspelet. Detta efter att italienska Bolzano överraskande nog knipit andraplatsen, efter att ha hemmabesegrat polska Tychy med 6-4 i den sista gruppspelsmatchen.