Isac Lundeström.Foto: Bildbyrån

Isac Lundeström har imponerat i Anaheim, som dock har kallat upp två nya spelare i laget. Det lär dock dröja innan besked om svenskens framtid kommer – mycket på grund av Anaheims återkommande skador.
– Det enda vi vet är att de är jättenöjda, säger agenten Martin Nilsson till hockeysverige.se.

Sorry, Luleåfans. Men ni kommer få vänta ytterligare ett tag på att få en uppdatering kring Isac Lundeström. Svensken är fortsatt en del av Anaheims laguppställning och lär fortsätta vara det en stund till.

Även om Ryan Kesler är tillbaka och Ryan Getzlaf är på väg mot comeback har man flera tunga skador på forwardssidan. Den senaste i raden är Jakob Silfverberg som inte kommer spela i natt mot New York Islanders och som riskerar att missa fler matcher efter den skada han ådrog sig häromnatten. Dessutom är Nick Ritchie i samma läge som William Nylander, det vill säga att han är en osajnad RFA.
– För Isac blir det en kombination av att utnyttja läget och samtidigt får han ju så otroligt mycket erfarenhet. Det skönaste för honom är att han vet att om han inte blir kvar i Anaheim så åker han hem till Luleå där han vet sin plats i gruppen och laget, berättar Lundeströms agent Martin Nilsson.
– Det är nog värre om du ska ned till AHL. Det gör det lättare för Isac, för han spelar med en annan typ av press än han annars hade gjort. Nu kan han njuta av det här på ett annat sätt.

”VILL UTNYTTJA HANS TID”

Såväl Joseph Blandisi som Chase De Leo har kallats upp av laget under natten, men det tycks vara som en säkerhetsåtgärd med tanke på Jakob Silfverberg snarare än ett tecken på att Isac Lundeström kommer släppas.
– Jag har svårt att se att de kommer peta bort honom med tanke på hur bra han spelat. Det är min spontana känsla, säger agenten.
– Sen får vi se om de kanske petar ut honom på en kant från och med nu, eller så.

Svensken får som bekant spela nio matcher utan att det dras ett år på kontraktet. Han är nu uppe i fyra, så det kommer dröja innan vi får ett slutgiltigt besked kring Lundeströms fortsatta spel den här säsongen. Så sent som igår tränade han i en kedja med Brian Gibbons och Sam Steel.
– Från början skulle han bara vara med på rookiecampen, men sen har det rullat på. Och det beror ju på många saker. Både skador och andra sådana faktorer spelar in. Det har nästan blivit automatiskt att han blivit kvar, säger Martin Nilsson.
– Anaheim är nu i ett läge där de vill utnyttja honom och hans tid så mycket de kan, så att de kan göra en så bra bedömning som möjligt. ”Kan han hålla det här spelet över en säsong?”, typ. Sen kanske det ändå blir så i slutändan att de inte vill matcha honom fullt ut.

”HAR EN BRA DIALOG MED LULEÅ”

Har du fått några indikationer på vad som händer efter de nio matcherna?
– Nej, de är lite hemlighetsfulla. (skratt)
– Men det jag vet är att de är jättenöjda. Så vi får nog vänta åtminstone två veckor till innan vi får ett besked om hur det blir resten av den här säsongen.

Luleå är i en något prekär sits med tunga stjärnor som inte levererar, och en Patrick Cehlin som åtminstone är borta året ut. Men de är beredda att vänta på Isac Lundeström.
– Ja, även om han kommer i januari skulle de stå där med öppna armar. Så det är inga konstigheter. Vi har en bra dialog där, och ska man vara krass är det deras eget fel att de är i den här situationen. Det är dem som fostrat Isac så bra, haha. De får vända det till det positiva! Men jag fattar att det är galet enerverande för dem. De vill ju bara ha in honom i laget, speciellt eftersom de saknar Cehlin också. Hade de fått in två spelare av den kalibern hade de haft två helt andra toppkedjor än vad de har nu.
– Men vi har en bra dialog med dem, som sagt.

Isac Lundeström har gjort en passningspoäng på sina fyra NHL-framträdanden.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.