Matilda af Bjur lämnar Linköping för BrynäFoto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Det blev bara 13 matcher för Matilda af Bjur i Linköpingströjan den här säsongen. I dag meddelade östgötaklubben att man kommit överens om att gå skilda vägar med forwarden.

Totalt blev det ett mål och ett assist under 13 SDHL-matcher för Matilda af Bjur i Linköpingströjan den här säsongen. 19-åringen, som spelat i Linköping sedan 2015, har kommit överens med klubben om att bryta kontraktet.
– Matilda har uttryckt en önskan om att gå vidare i karriären och vi har gått henne tillmötes. Vi har koll på marknaden och ser över möjligheten att ta in en ersättare på sikt, men tillsvidare kommer vi att ge utrymme för spelare från vårat juniorlag att konkurrera om den platsen, säger Linköpings sportchef Kim Martin-Hasson till klubbens hemsida.

Sedan tidigare står det klart att af Bjur kommer att spela collegehockey med Yale University nästa säsong. Var 19-åringen spenderar resten av säsongen är ännu oklart.