• Publicerat 18 oktober, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Nöjd Nicklas Danielsson efter första måletFoto: Bildbyrån

Tillbakavärvad till Gävle som tänkt poängkung. Men det skulle krävas en straff för att Nicklas Danielsson skulle göra säsongens första mål.
 Oavsett hur det går gäller det att bara fortsätta köra och nöta på, säger forwarden till hockeysverige.se efter övertidsförlusten mot Malmö.

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter 13 säsonger på resande fot i Tjeckien, Schweiz och andra klubbar i SHL vände Nicklas Danielsson i våras hem till Brynäs igen. Där,  i Gävle, inledde han sin seniorkarriär redan säsongen 2002-03. Under åren har högerskytten gjort sig känd som en målskytt och poängmakare av rang. Men under inledningen på SHL-säsongen har det varit tyst från Danielssons klubba. 

Fram till match nio.
– Nu slipper man kanske höra tjatet varenda dag, säger Danielsson med ett leende.
– Jag har varit med så pass länge. I bland går det troll. Jag tycker jag står bra, men pucken går inte in. Man får inte gräva ner sig allt för mycket utan försöka jobba på metodiskt. Se vad man kan göra bättre och … då borde det lossna tycker man.

Det lossnade i form av ett straffmål fram till 2-3 när Brynäs hämtade in ett 1-3-underläge  och tog en poäng, men förlorade med 4-3 efter förlängning mot Malmö på torsdagskvällen.
– Jag tränar en del straffar Det är ganska viktigt att sätta dit den när man får chansen. Man kollar lite hur målvakten agerar, men det sitter i ryggmärgen, förklarar han.

”BACKARNA I SHL RUSKIGT BRA”

Målet var Danielssons andra poäng för säsongen. Och det uteblivna poängstimmet har inte gått obemärkt runt folk omkring honom.
– Man får frågan varje dag ”varför man inte gör mål”. Jag förstår det. Det är mitt jobb. Jag har inget bra svar på varför, menar Danielsson.

Samtidigt lyfter han fram att de många säsongerna utomlands har gjort att det tagit sin tid att anpassa sig till den svenska spelstilen.
– Jag tycker det defensiva spelet och framför allt backarna är ruskigt bra i den här ligan. Det är svårt att komma till lägen. Det är tufft att komma in och man får jobba för dem. 

TRIS MED ATT VARA HEMMA

Första tiden tillbaka i svensk hockey har inte varit jättemunter resultatmässigt. Brynäs har inlett säsongen darrigt. Men Danielsson trivs med att vara hemma i Sverige igen.
– Det har varit jättebra. Jag trivs kanon. Det är en härlig grupp att jobba med varje dag. Sen har vi haft lite uppförsbacke i början av serien. Men vi gnetar på. Vi har spelat bättre än vad poängutdelningen varit, säger han.

Alla år utomlands har naturligtvis gett en stor dos rutin. Något som Danielsson nu försöker utnyttja bäst han kan i Brynäs.
– Jag försöker visa att det är hårt arbete varje dag som gäller. Det är en lång serie med många matcher. Så oavsett hur det går gäller det att fortsätta köra och nöta på. Samma gäller på matcher. 

Hårt jobb varje dag gav till slut islossning för Danielsson – som nu också kanske slipper det där ”tjatet” om sin måltorka.