SHL

Statusuppdatering: SHL 2018/19

ANNONS

Förra årets vinnare Växjö Lakers, har blivit av med sin storstjärna Elias Pettersson till NHL och hans fjolårssäsong var fullständigt magisk. Förutom att han ledde Växjö till SM-Guld så blev det också ett VM-guld under våren, innan han som sagt försvann till NHL. Där han förövrigt inledningsvis lyckats riktigt bra.

Favoriter SHL 2018/19

Vilka som ska vinna SHL 2018/19 är precis som vi tagit upp tidigare, väldigt svårt att förutspå. Serien väntas bli jämn där Växjö, Djurgården och Färjestad har seglat upp som favoriter enligt vissa spelbolag. Även Skellefteå, Frölunda och HV71 ses som möjliga vinnare. Alla dessa lag ligger under 10 gånger pengarna enligt oddsen från början av säsongen.

Spännande nog så är det Linköping som toppar serien efter 9 omgångar. Malmö, Djurgården och Frölunda skuggar bakom dem. Färjestad har haft en riktigt tung inledning och ligger efter 9 omgångar på 12:e plats. Kollar man i poängligan så har Djurgården tre spelare på de tre första platserna. Ska man kunna vinna SHL 2018/19 så krävs det att dessa spelare blir lika framträdande som Elias Pettersson var för Växjö förra säsongen. Djurgården har dessutom redan blivit utslagna ur CHL, Champions Hockey League, och kan nu lägga allt fokus på SHL.

Turbulens i SHL

Det har varit en stor snackis kring ledningen av SHL under inledningen av säsongen. Ligan beskrivs av vissa som en ”stängd liga”. Det innebär att många tycker det är för svårt att ta sig upp till den högsta serien i ishockey. De senaste åren så har etableringen för nykomlingar varit varierande. En del lag som tex Leksand går upp i SHL för att året efter åka ur serien. Detta gör att de ekonomiska förutsättningarna blir otroligt olika för de lag som inte riktigt lyckas etablera sig.

En del experter uttalar sig i media kring att det borde vara som förr. Man kan ha ett system där de två sämst placerade lagen i SHL åker ur, och de två främsta från Allsvenskan går upp i SHL. Ett annat system är en kvalserie där tex de två sämsta från SHL får kvalspela mot de 2-4 bästa lagen från Allsvenskan. Det har gjorts om en del, i olika omgångar, där det nu finns en massa olika playoff matcher och ingen kan riktigt säga hur och vad som händer i samband med uppflyttningar. Det man dock vet är att en plats i SHL är betydligt mer värt än att harva i Allsvenskan. Nu har man tillsatt en ny vd till ligan, för att skapa ett bättre samarbete mellan fans och ligan.

Matcher att se fram emot

Det är viktigt för SHL att publiken trivs och kommer på matcherna. Ju mer publik, desto härligare atmosfär kan man räkna med. Att gå på matcher kan var en helt fantastisk upplevelse för stora och små. Man kan köpa korv, snacks och godis i arenorna, för att njuta av tillsammans med spelet. Många gillar dessutom att betta på matcherna. Med hjälp av de många spelsajter som finns på nätet så kan man enkelt lägga in några bet på resultat eller liknande, du hittar hela listan på bettingsidor.org. Vill man spela live så funkar det också kanonbra när man är på matchen. Bara att spela via sin mobiltelefon. Tempot i matcherna är ofta högt, och det blir väldigt sällan målsnåla matcher. Så om man ännu inte har ett favoritlag att gå och titta på, så är det hög tid att skaffa ett. Annars kan man ju välja att gå på lite olika matcher med olika lag varje gång. SHL är stor underhållning och en kul upplevelse för de flesta sportintresserade. Morgondagens svenska NHL stjärnor startar ofta sina karriärer i SHL. Dessutom så dyker det ofta upp spelare som avrundar sina karriärer i SHL efter sina NHL äventyr. Så Svenska Hockeyligan är verkligen på gång.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL