Wolski lämnar Metallurg - klar för ny klubb?Foto: Bildbyrån

Så sent som igår gjorde Wojtek Wolski en assist – hans femtonde poäng för säsongen – för Metallurg Magnitogorsk. Idag uppger flera källlor att Wolski lämnar den klubb han representerat under de senaste fyra åren – även om det blev en avstickare till Kunlun Red Star.
– Det är normalt klubbarbete, säger Metallurgs president Genaddij Velitjkin till Championat.com

Med 15 poäng på 18 matcher under årets KHL-säsong är det inget fel på Wolskis produktion. Men klubben behövde värva in på andra håll, menade lagets president Genaddij Velitjkin:
– Det hände inget med Wolski. Det här är vanligt arbete. Vi bygger om och är i behov av en center och inom de närmaste timmarna kommer vi att presetera att nytt namn, berättade han för Championat.com Wojteks siffror är inte dåliga, men vi behöver som sagt en center och det kommer att vara en yngre och snabbare spelare.

Nu verkar det namnet vara klart: Enligt KHL.ru’s engelska sida är den ersättaren tjecken Michal Bulir, som närmast kommer från Bili Tygri Liberec.Bluir är 27 år och har gjort 75 mål och 83 assistpoäng 321 matcher i den tjeckiska ligan – samtliga för Liberec.

 

”JAG TROR ATT HAN HITTAT NYTT LAG”

32-årige Wolski gjorde sju säonger i NHL, där han representerade Colorado Avalanche, Phoenix Coyotes, New York Rangers, Florida Panthers och Washingotn Capitals, innan han flyttade till KHL 2013.

I KHL har han spelat för Torpedo Nishnij Novgorod, Metallurg Magnitogorsk och förra säsongen gjorde han även 32 matcher hos Kunlun Red Star. Ny klubbadress för Wolski är änu inte offentliggjord, men det kan redan vara klart:
– Jag tror att han har hittat ett nytt lag. Inom de kommande dagarna kommer det att komma ut. Det här är business, avslutar Velitjkin.