Västerås-supportrar visar sitt missnöjeFoto: Bildbyrån

Den infekterade situationen mellan supportrar och klubbar i Hockeysverige rullar vidare men idag publicerade HockeyAllsvenskan ett svar på sin hemsida där man öppnar för diskussion:
– Vår hand till publiken har alltid varit utsträckt och öppen. Vi tar gärna samtalet vidare tillsammans med supportrarna, säger VD Stephan Guiance.

Mycket av inledningen av hockeysäsongen har kretsat kring frän supporterkritik mot hur hockeyn sköts i Sverige. Idag svarade HockeyAllsvenskan med följande uttalande på sin hemsida:

”Vi vill stå för en underhållande hockey på isen och med publikfester på läktaren. Från HockeyAllsvenskans sida står vi för öppenhet och tillgänglighet och gläds och stöder de organiserade supportrarnas initiativ till samtal om svensk hockeys utveckling inte minst inom publikområdet. Utan publiken är vi ingenting.

Vi värnar om den svenska modellen som precis som HockeyAllsvenskan står för öppenhet. Det är ingen hemlighet att vi under flera år drivit frågan om en större rörlighet mellan ligorna.

Under de senaste veckorna har samtalsklimatet förbättrats med SHL där vi pratat brett om samarbete inom flera olika områden. Samtal är redan påbörjade om exempelvis domarutveckling, säkerhetsarbete, sportsliga frågor, IT-lösningar och inte minst att flytta till gemensamma lokaler. Där ser vi också att det är viktigt att även SDHL inkluderas i samtalen.”

Sista ordet i det här är ännu inte sagt.