Elias Lindholm och Filip Forsberg fick måljubla.Foto: Bildbyrån

Två av NHL:s hetaste svenskar möttes i natt – och båda blev till sist målskyttar. Men det var Filip Forsberg som fick fira efter mötet med Elias Lindholm.

Redan 18:43 in i matchen hade Filip Forsberg och Elias Lindholm hunnit sätta avtryck i nattens match mellan Nashville och Calgary. Då hade Forsberg funnits med i förarbetet till Nashvilles 1-0-mål från Ryan Johansen, och Lindholm hade själv hunnit kvittera Nashvilles ledning. Svensken gjorde då sitt femte mål på de inledande sju matcherna. Han är på väg att krossa sin målbästa notering, som ligger på relativt blygsamma 17.

Efter att Craig Smith gett Nashville ledningen i den andra perioden höll sig Lindholm framme igen, men den här gången fick han nöja sig med en assistpoäng på Matt Tkachuks 2-2-mål. Det var svenskens åttonde poäng för säsongen.

MÅLVAKTEN SKADAD

Men trots att Gävlesonen gjorde en ny stormatch fick han se en annan svensk få sista ordet. Det var nämligen glödheta Filip Forsberg som avslutade målskyttet i matchen när han gjorde 5-3 för Nashville i slutsekunderna. Precis som sin tidigare lagkompis från JVM har Forsberg noterat 5+3 på de inledande sju matcherna av säsongen.

Övriga målskyttar för Nashville blev Kevin Fiala och Zac Rinaldo som båda gjorde sina första mål för säsongen. Sam Bennett gjorde Calgarys sista mål.

Noterbart från matchen var också att målvaktsstjärnan Pekka Rinne tvingades lämna isen med en skada. Han blev pååkt av Kevin Fiala i samband med Bennetts mål.
– Jag kan inte kommentera någonting, för jag vet ingenting ännu, var coachen Peter Laviolettes ord efter segermatchen.