SHL-SVEPET: Stjärnorna levererar igen – de vann klassikermötet

Det har spelats tre matcher i SHL under lördagsaftonen. Nedan får ni i vårat svep veta hur det gick i dessa.

Färjestad – Djurgården

Färjestad: Joakim Nygård, Johan Ryno, Linus Johansson, Oskar Steen
Djurgården: Jacob Josefson, Emil Bemström, Jakob Lilja

Klassikermöte i Löfbergs Arena och matchen höll bra kvalité. Hemmalaget tog ledningen i den första perioden och hade bud på mer i den andra när man tilldömdes straff efter det att Joakim Nygård rivits ner i friläge. Linus Johansson bommade dock straffen.

Istället kunde Djurgården kvittera och matchen stod och vägde. Men på en minut blankt kunde Färjestad gå från likaläge till en 3-1-ledning. Linus Johansson fick revanschera sig när han blev målskytt i powerplay.

4-1 kom också innan Djurgården kunde reducera två gånger om. Men det sista målet kom med bara sekunder kvar och de var aldrig i närheten av att kvittera.

Mora – Växjö  1 – 4 (0-2, 1-0, 0-2)

Mora: Emil Aronsson
Växjö: Janne Pesonen (2), Roman Horak, Linus Fröberg

Växjö, som inför hade gjort elva mål på nio matcher, gjorde helt plötsligt två på en period. Detta efter att de skjutit 16 skott på Moras Christian Engstrand i den första perioden. Mora skulle dock reducera i den andra, men Janne Pesonen kunde i mitten av den tredje göra sitt första mål för säsongen.

Två måls underläge med lite drygt tio minuter kvar blev alldeles för tufft för Mora att hämta ikapp. Janne Pesonen kunde några minuter senare göra sitt andra mål, detta i spel fem mot tre. Har det lossnat nu för finländaren?

Brynäs – Örebro  3 – 2 (0-0, 1-1, 2-1)

Brynäs: Nicklas Danielsson, Jesper Jensen, Joel Kellman
Örebro: Linus Arnesson, Tyson Spink

Nicklas Danielssons måltorka har varit ett samtalsämne under säsongsinledningen och det blev rubriker när nollan i målkolumnen spräcktes i torsdags. Danielsson verkar ha hållit krutet torrt, för efter en mållös första period var det han som gjorde matchens första mål i inledningen av den andra perioden.

Örebro skulle dock komma tillbaka och efter halva den andra perioden spelad hade de också ledningen. Men inte ens en minut efter ledningsmålet kunde Brynäs kvittera. Inte ens fyra minuter efteråt kunde också Brynäs avgöra matchen.