Här sänks Marcus Lindblom.

Dessvärre har vi under säsongsupptakten fått se flera fula smällar delas ut i Hockeyettan. Igår kväll fick vi se en ny sådan, när Gripens Marcus Lindblom sänktes av en huvudtackling i mötet med Enköping.

Rubrikerna kring Hockeyettan har under säsongen handlat en hel del om fula smällar, i synnerhet tacklingar mot huvudet. Igår var det Marcus Lindblom, bror till Philadelphia Flyers forward Oskar, som fick en huvudtackling.

Enligt SN.se fick Lindblom en hjärnskakning och han togs till sjukhus med ambulans 15-20 minuter efter tacklingen. De skriver också att Marcus Lindblom till en början inte visste vart han var, men att han återfick minnet ganska snabbt.

Nyköping Gripen rasar över det inträffade.
”Våra tankar går till Marcus Lindblom efter detta överfall i hemmamatchen mot Enköping & hoppas att disciplinnämnden tar tag i detta!”, skriver de på twitter.

Laget vann matchen med 2-1 sedan just Lindblom öppnat målskyttet i matchen, bara sex minuter innan han fick tacklingen som kommer hålla honom borta från spel ett tag. Spelaren som delade ut tacklingen fick matchstraff.