Det blev ingen rolig återkomst till Denver för Matt Duchene. Det såg Gabriel Landeskog och hans kompisar till.
Ottawa

Landeskog sabbade förre lagkamratens återkomst

Det är snart ett år sedan Matt Duchene lämnade Colorado för Ottawa. Nästan ett år senare var han inatt tillbaka i Denver. Då blev det förlust för hans gäng med 6-3. Gabriel Landeskog hade tre poäng i matchen.

Det blev annars en smakstart för Ottawa när de hade en 0-2-ledning efter den första perioden. Givetvis var Matt Duchene en av målskyttarna i sin återkomst till Denver. 27-åringen lämnade ju staden och laget under uppmärksammade former förra säsongen.

Colorado reducerade i den andra perioden, men sagan såg ut att bli sann när Matt Duchene därefter gjorde 1-3. Men då vaknade Colorado och reducerade innan perioden tagit slut. Innan den tredje perioden hunnit halvvägs var de i ledningen med 5-3. Detta efter mål av bland andra Carl Söderberg och Gabriel Landeskog.

Innan Duchene gjorde sitt andra mål visades en kortare videohyllning till honom på jumbotronen, något som togs emot väl av fansen.
— Det var den bästa delen. Det betydde mycket för mig, jag hade så mycket känslor som pågick, sa han till nhl.com.

Kedjan med Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon stod för totalt tio poäng. Duchene fick möjligheten att kommentera deras framfart också.
— De är duktiga. Jag tittar på en kille som Mikko och de steg han har tagit, de är otroliga. Han var enastående ikväll. Han låg bakom mycket av det där som händer i kväll.

Gabriel Landeskog och Nathan MacKinnon gjorde tre poäng vardera. Mikko Rantanen fyra och nu leder finländaren NHL:s totala poängliga.
— Mina kedjekamrater hjälper mig och det är mycket roligt att spela med dem. Hela laget spelar bra just nu. Men det är tidigt på säsongen och det är bara att fortsätta.

Colorado – Ottawa 6-3 (0-2,2-1,4-0)

Colorado: Samuel Girad, Mikko Rantanen, Carl Söderberg, Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon, Matt Nieto
Ottawa: Matt Duchene (2), Ryan Dzingel