SKADA OCH VÄNDNING. Auston Matthews utgick efter tacklingen från Jacob Trouba – då blev Kasperi Kapanen matchvinnare.
Winnipeg

Auston Matthews skadad – då svarade Toronto för imponerande vändning

Det såg inte alls ut att vara Toronto Maple Leafs natt. Lagets fixstjärna Auston Matthews lämnade matchen ot Winnipeg Jets axelskadad i andra perioden, där Leafs hamnade i 0–2-underläge. Men tack vare en imponerande vändning avgick Leafs med en 3–2-seger.

I fjol missade Auston Matthews 20 matcher på grund av olika skador. Efter sin fina start på årets säsong riskerar Toronto Maple Leafs-stjärnan nu att missa nya matcher. I nattens hemmamöte med Winnipeg Jets tvingades Matthews kasta in handduken i andra perioden. Detta efter en tackling från Jets back Jacob Trouba.

Matthews grinade illa när han långsamt tog sig av isen och försvann sedan ut i omklädningsrummet för att inte återvända. Maple Leafs bekräftade senare att 21-åringen drabbats av en axelskada, men hur pass omfattande den är är oklart.

REVANSCH FÖR KADRI

Toronto Maple Leafs hamnade i 0–2-underläge i andra perioden och såg ut att få en i dubbel bemärkelse tung afton hemma i Scotiabank Arena. Men när det såg som mörkast ut kom vändningen. Nazem Kadri hade varit Leafs syndabock tidigt i matchen med en utvisning som ledde fram till Kyle Connors 1–0 i powerplay och en tappad puck på offensiv blålinje som gav Mark Scheifele friläget som gav 2–0. Han tog revansch genom att skicka in 1–2-reduceringen som gav hemmalaget ny energi.

Med drygt fyra minuter kvar spelade sedan Mitch Marner fram backen Jake Gardiner till kvitteringen. Och av bara farten kom segermålet från finländaren Kasperi Kapanens klubba. Framspelad av John Tavares hittade den forne JVM-hjälten den minimala luckan vid målvakten Connor Hellebuycks vänstra kryss och avgjorde tillställningen.

Det blev Torontos andra vinst mot Winnipeg den här veckan. I onsdags besegrade slog man tillbaka Jets med 4–2 på bortais.

Toronto – Winnipeg 3–2 (0–1, 0–1, 3–0)
Toronto: Nazem Kadri (2), Jake Gardiner (1), Kasperi Kapanen (6).
Winnipeg: Kyle Connor (6), Mark Scheifele (6).