Filip Gustavsson.Foto: David Kirouac/Icon Sports​wire

Den tidigare Luleå-målvakten Filip Gustavsson stod för en imponerande insats i nattens match för sitt Belleville. 20-åringen räddade 34 av 35 skott när Belleville uddamålsbesegrade Laval Rocket med 2–1.

Filip Gustavsson fick något överraskande inleda säsongen med spel i ECHL, AHL:s farmarliga, den här säsongen. Men utan att ha spelat någon match i ECHL kallades målvakten, som var en del av det Tre Kronor som bärgade VM-guldet i våras, upp till Belleville i AHL igen.

I AHL har 20-åringen från Skellefteå imponerat. I natt gjorde Gustavsson sin bästa match hittills den här säsongen. Han räddade 34 av 35 skott i Bellevilles 2–1-seger över Laval. Gustavsson utsågs till matchens första stjärna efter sin imponerande insats.

ASSIST FRÅN TIDIGARE JVM-BACKEN

Totalt har Gustavsson spelat fyra matcher med Belleville den här säsongen och står noterad för 93,1 i räddningsprocent och har släppt in 2,54 mål per match.

I Belleville finns också den tidigare Linköpingsmålvakten Marcus Högberg. Den 23-årige målvakten har dragits med lite skadeproblem under säsongsupptakten och ännu inte kommit till spel i någon match för Belleville den här säsongen.

Även den tidigare JVM-backen Julius Bergman spelar i Belleville. Han var en del av utbytet i Erik Karlsson-trejden i somras och noterades för en assist i nattens match mot Laval.