Johan Lindbom.Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

HV71 såg ut att ha vänt sin formsvacka efter seger mot Brynäs senast. Men i dagens match mot Örebro förlorade de med 5-1.

HV71 hade tre raka förluster och låg under kvalstrecket när de senast kunde vinna hemma mot Brynäs och skapa sig lite andrum i tabellen. För en tid sedan var det Örebro som befann sig i fritt fall i tabellen men som har lyckats bromsa upp fallet och till och med vända trenden.

HV71 inledde bäst men det var Örebro som gjorde mål på sitt första skott i matchen efter 06:44 spelade. Linus Aenesson var målskytt. Sedan var det HV som förde spelet resten av perioden och försökte jaga ikapp. Men utan att lyckas.

I den andra perioden kunde sedan Örebro öka på till 2-0 och senare kom även 3-0, ett mål som fick videogranskas för att avgöra om domarens avblåsning kommit innan pucken gick i mål eller ej bakom Jonas Gunnarsson i HV-målet.

HV71 fick lite hopp efter en reducering i powerplay genom Mikko Lehtonen, men strax därefter kunde Shane Harper öka på till 4-1.

HV försökte i den tredje perioden. Men Örebro kunde avgöra i spel fem mot tre med ett 5-1-mål.

Örebro – HV71  5 – 1 (1-0, 3-1, 1-0)

Örebro: Linus Arnesson, Tom Wandell, Rodrigo Abols, Shane Harper, Tylor Spink
HV71: Mikko Lehtonen